Hyväntekeväisyys

Olen matkan varrella tehnyt  muutamia hyväntekeväisyyskampanjoita. Idea juontuu lapsuudesta, kun haaveilin vapaaehtoistyömatkasta jonnekin kauas, pelastamaan vaikka merikilpikonnia. Olen aina halunnut tehdä tärkeää työtä, työtä jolla on merkitys. Mikäpä sen parempaa voisi olla, kuin vapaaehtoistyö? Aina ei, varsinkaan opiskelijoilla ole varaa tehdä rahallisia lahjoituksia eri tahoille. Valitettavasti myöskään kaikki järjestöt eivät välttämättä ole rehellisiä. Silloin taustalla on pelko tehdä juurikin rahalahjoituksia ja monella herääkin kysymys, minne rahat lopulta joutuvat? Olen ottanut etukäteen hyvin selvää eri järjestöjen toiminnasta ja tarkoin valinnut kenelle lahjoitukset tehdään. Yhdessä mahtavien ihmisten kanssa olemme voineet järjestää erilaisia pieniä tapahtumia, joiden tarkoitus on ollut kerätä rahaa ennakkoon valitulle järjestölle. Alla muutamia tapahtumia.

Ensimmäisen hyväntekeväisyyskampanjan järjestin Rovaniemellä syksyllä 2013, kun vedimme yhdessä Jari Hietasen, Sari Nisulan, Jani-Matias Hoikan ja Niina Tirrin kanssa talkootyönä 9h pituisen kuntonyrkkeilymaratoonin. Kampanjan ideana oli kerätä rahaa hylättyjen koirien hyväksi Romaniaan, Pelastetaan koirat Ry:n työtä tukemaan. Idea sai alkunsa omasta adoptiokoira Onnistani, jonka toin Suomeen kun muutin takaisin Belgiasta. Onni oli surkea tapaus, se pelkäsi kaikkea ja oli todella laiha. Mietin vuoden päivät miten voisin auttaa rescue- järjestöjä, mutta haastavaksi tuli valita mitä järjestöä haluan tukea ja tuntui, ettei 5€ tai 10€ riitä. Opiskelijoilla on harvoin varaa tehdä lahjoituksia, kun on niin paljon investoitavaa muutenkin. Päätin korvata lahjoitusrahani työllä, ja tarjota kuntoyrkkeilypäivää pientä maksua vastaan. Kampanjan toi kivasti porukkaa Rovaniemen Reippaan salille, saimme hienoja sponsoreita ja keräsimme yhteisvoimin lähes 500€ ! Lahjoitus oli 100%.

2013
Lue kampanjasta lisää:
http://rovaniemenreipas.fi/uutiset/20131024/kuntonyrkkeilymaraton-hylättyjen-koirien-hyväksi

Katso tästä kampanjavideo!

2014
Keväällä 2014 lähdin työharjoitteluun Intiaan. Samalla toteutin pitkäaikaisen haaveeni; vapaaehtoistyöhön osallistumisen. Olin töissä Intian Jaipurissa norsukylässä,pääsääntöisesti siivosin paikkoja ja ruokin norsuja. Tein fyysisesti todella raskasta työtä. Pian pääsin töihin myös Help in Suffering- eläinten pelastus ja rescue laitokselle. Detria Oy toimi sponsorinani vapaaehtoistyöprojekteissa, joten minulla oli upea määrä Detrian lahjoittamia tuotteita eläintenhoitoa varten. Help In Suffering antoikin tehtäväkseni hoitaa iho-ongelmista kärsiviä eläimiä. 3,5 kk aikana saimme todistaa ihmeitä, kun lapin omat luonnonmukaiset tuotteet toimivat myös kravunkääntöpiirillä. Alla kuvagalleria norsukylästä ja Help In Suffering – paikasta.

Boxing 4 Charity – India, Jaipur
Päätimme yhdistää voimamme Save the Souls – järjestön kanssa ja järjestää 3 päiväinen nyrkkeilyleiri nuorille Intian Jaipurissa. Tarkoituksena oli tarjota kuntonyrkkeily- ja itsepuolustustunteja pientä korvausta vastaan (n. 1€/h per hlö). Vastaanotto oli erittäin lämmin ja kolmipäiväiselle leirille osallistui loppujen lopuksi n. 300 osallistujaa. Keräsimme siis reilun 300€ ja lahjoitimme ne kolmeen paikkaan; Help In Suffering, Akanksha special children school ja Save the souls – järjestöille. Yksi päivä leiristä oli omistettu Save The Souls järjestön orvoille lapsille ja naisille, jotka saivat osallistua leirille ilmaiseksi.

HappyLiikunta Naistenpäivä 5.12.2015
Järjestimme yhdessä Viherlaakson HappyLiikunta salin ja ohjaajien kesken naistenpäivän, jossa tarjolla oli mm. joogaa, itsepuolustusta, HIIT-treeniä, fascia-hierontaa, mindfullness-tunti. Päivän ajan Fascia Trailsin hieroja Hilja Tilli tarjosi lyhyitä ja hieman pidempiäkin hierontahoitoja asiakkaille. Mukana kampanjassa olivat sponsorit Sofi Oksanen, Hypoxi Matinkylä, Unelmalemmikit lemmieläinliike, Ruohonjuuri, Lush, FasciaTrails, LadyLine Espoo Nihtisilta, Heluna Shop, Luontaistukku.fi, Hotelli Siikaranta, Kauneushoitola All Senses, Aurinkopiha Spa, Tanyasum, Hyvinvoinnin Katalogi sekä HappyLiikunnan ohjaajat Anja Huovinen, David Gonzalez, Harriet Väänänen, Tanja Kristiansson sekä minä. Yhdessä projektimme keräsi reilut 200€, jotka lahjoitimme PAFi:lle (Pro Animals Finland). Huikea päivä ja olin niin innoissani, että unohdin kameran olemassaolon kokonaan, joten tältä päivältä meillä ei ole mitään aineistoa.